UvA.nl screenshot

Online

Met veel plezier begeleid ik ingewikkelde online projecten (zowel internet als intranet). Online vraagstukken gaan vaak hand in hand met interne communicatie vragen en zijn vaak (onbewust) grote veranderingstrajecten. De combinatie van mijn online- en interne communicatiekennis vergroot de slagingskans van online innovaties.

Uw vragen

Een nieuwe website is een grote stap. Daarbij kan ik uw organisatie ondersteunen. Maar daarmee bent u er nog niet. Bij online communicatie draait het vooral om de content. Hoe zorgt u ervoor dat u uw interne of externe doelgroep met de juiste content kunt bedienen, op het juiste moment en via het juiste kanaal? Hoe organiseert u het om 24/7 beschikbaar te zijn met bijvoorbeeld webcare via social media? Hoe past u de organisatieprocessen aan en hoe kunt u uw organisatie leren om meer online te denken? Dit kan voor uw organisatie een grote cultuurverandering zijn.

Ervaring

Ik heb onder andere ervaring als adviseur en projectmanager bij:

  • intranetprojecten
  • internetprojecten
  • de ontwikkeling van nieuwe media (virals, blogging, widgets, webtv, etc.)
  • het automatiseren van het marketingcommunicatieproces
  • huisstijl organiseren via een marketing rescource management systeem (MRM)

In de referenties leest u welke indruk ik bij diverse projecten heb achtergelaten.

Top projecten

Op online gebied heb ik veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Een greep uit mijn ervaring:

Projectmanager HvA-web / internet – Hogeschool van Amsterdam
januari 2013 – juli 2015 
Projectmanager vernieuwing internetsite HvA.nl in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam. Activiteiten: projectmanagement, strategie, persona’s, functioneel ontwerp, interactieontwerp, inrichting governance en contentmanagementorganisatie, usability-onderzoek, CMS-selectie (Hippo, SharePoint), PID, ontwikkeling website (scrumteam), etc.

Website UvA screenshotProjectmanager UvAweb – Universiteit van Amsterdam
maart 2010 – juli 2011
Projectmanager vernieuwing publieke website UvA.nl in opdracht van bureau Communicatie binnen de Universiteit van Amsterdam. Activiteiten: strategie, persona’s, interactieontwerp, inrichting governance en contentmanagementorganisatie, usability-onderzoek, CMS-selectie, etc.

 

Website screenshot Van Gogh museumProjectmanager internet – Van Gogh Museum
november 2014 – heden 
Het Van Gogh Museum heeft sinds augustus een prachtige nieuwe website, gericht op de toptaken van de (publieks)bezoekers. Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor fase 2, de doorontwikkeling van de website. Doel is het nog beter aansluiten van de website op alle doelgroepen, naast publiek ook o.a. docenten, leerlingen en onderzoekers. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten zoals meertaligheid en het verbeteren koppelingen met DAM, Adlib en CRM.