Online

Met veel plezier begeleid ik ingewikkelde online projecten (zowel internet als intranet). Online vraagstukken gaan vaak hand in hand met interne communicatie vragen en zijn vaak (onbewust) grote veranderingstrajecten. De combinatie van mijn online- en interne communicatiekennis vergroot de slagingskans van online innovaties.

Uw vragen

Een nieuwe website is een grote stap. Daarbij kan ik uw organisatie ondersteunen. Maar daarmee bent u er nog niet. Bij online communicatie draait het vooral om de content. Hoe zorgt u ervoor dat u uw interne of externe doelgroep met de juiste content kunt bedienen, op het juiste moment en via het juiste kanaal? Hoe organiseert u het om 24/7 beschikbaar te zijn met bijvoorbeeld webcare via social media? Hoe past u de organisatieprocessen aan en hoe kunt u uw organisatie leren om meer online te denken? Dit kan voor uw organisatie een grote cultuurverandering zijn.

Ervaring

Ik heb onder andere ervaring als adviseur en projectmanager bij:

  • intranetprojecten
  • internetprojecten
  • de ontwikkeling van nieuwe media (virals, blogging, widgets, webtv, etc.)
  • het automatiseren van het marketingcommunicatieproces
  • huisstijl organiseren via een marketing rescource management systeem (MRM)

In de referenties leest u welke indruk ik bij diverse projecten heb achtergelaten.

Top projecten

Op online gebied heb ik veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Een greep uit mijn ervaring:

Website screenshot Van Gogh museum
Projectmanager internet

Van Gogh Museum
november 2014 – heden
In 2014 was ik projectleider voor de nieuwe website van het Van Gogh Museum, gericht op de toptaken van de (publieks)bezoekers en met veel aandacht voor ontsluiting van de collectie via koppelingen. In 2019 ben ik weer projectleider voor de vernieuwing van deze website. Doel is o.a. de nieuwe huisstijl implementeren, verbeterde navigatie en userflows en betere aansluiting bij de sociale media van het Van Gogh Museum. Ook worden koppelingen verbeterd of gelegd met Adlib (collectie) Cumulus (DAM) en de Webshop.

Erasmus Universiteit screenshot websiteOnline strategie en projectmanager internet

Erasmus Universiteit
augustus 2014 – juni 2018
I.s.m. Pit & Partners hebben we een Multi Channel Content Strategie ontwikkeld voor Erasmus Universiteit (EUR). Daarna hebben we de begeleiding van de selectie van een Content Management verzorgd.  Als projectleider en adviseur heb ik bijgedragen in maart 2017 tot juni 2018 aan vernieuwing van het internet en intranet van EUR.


Projectmanager HvA-web / internet

Hogeschool van Amsterdam
januari 2013 – juli 2015 
Projectmanager vernieuwing internetsite HvA.nl in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam. Activiteiten: projectmanagement, strategie, persona’s, functioneel ontwerp, interactieontwerp, inrichting governance en contentmanagementorganisatie, usability-onderzoek, CMS-selectie (Hippo, SharePoint), PID, ontwikkeling website (scrumteam), etc.

Website UvA screenshot
Projectmanager UvAweb

Universiteit van Amsterdam
maart 2010 – juli 2011
Projectmanager vernieuwing publieke website UvA.nl in opdracht van bureau Communicatie binnen de Universiteit van Amsterdam. Activiteiten: strategie, persona’s, interactieontwerp, inrichting governance en contentmanagementorganisatie, usability-onderzoek, CMS-selectie, etc.