Online

Met veel plezier begeleid ik ingewikkelde online projecten (zowel internet als intranet). Online vraagstukken gaan vaak hand in hand met interne communicatie vragen en zijn vaak (onbewust) grote veranderingstrajecten. De combinatie van mijn online- en interne communicatiekennis vergroot de slagingskans van online innovaties.

Uw vragen

Een nieuwe website is een grote stap. Daarbij kan ik uw organisatie ondersteunen. Maar daarmee bent u er nog niet. Bij online communicatie draait het vooral om de content. Hoe zorgt u ervoor dat u uw interne of externe doelgroep met de juiste content kunt bedienen, op het juiste moment en via het juiste kanaal? Hoe organiseert u het om 24/7 beschikbaar te zijn met bijvoorbeeld webcare via social media? Hoe past u de organisatieprocessen aan en hoe kunt u uw organisatie leren om meer online te denken? Dit kan voor uw organisatie een grote cultuurverandering zijn.

Ervaring

Ik heb onder andere ervaring als adviseur en projectmanager bij:

  • intranetprojecten
  • internetprojecten
  • de ontwikkeling van nieuwe media (virals, blogging, widgets, webtv, etc.)
  • het automatiseren van het marketingcommunicatieproces
  • huisstijl organiseren via een marketing rescource management systeem (MRM)

In de referenties leest u welke indruk ik bij diverse projecten heb achtergelaten.

Top projecten

Op online gebied heb ik veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Een greep uit mijn ervaring:


Projectmanager internet
Van Gogh museum screenshot website

Van Gogh Museum
mei 2019 – juli 2020
In 2019/2020 was ik projectleider voor de vernieuwing van de website van het Van Gogh Museum, een website met jaarlijks 10 miljoen bezoeken. Doel was o.a. doorvoeren van de nieuwe huisstijl, verbeterde navigatie en userflows en betere aansluiting bij o.a. Instagram en Facebook. Ook zijn koppelingen uitgebreid met o.a. Adlib (collectie).

Online strategie en projectmanager internet
Erasmus Universiteit screenshot website

Erasmus Universiteit
augustus 2014 – juni 2018
I.s.m. Pit & Partners hebben we een Multi Channel Content Strategie ontwikkeld voor Erasmus Universiteit (EUR). Daarna hebben we de begeleiding van de selectie van een Content Management verzorgd.  Als projectleider en adviseur heb ik bijgedragen in maart 2017 tot juni 2018 aan vernieuwing van het internet en intranet van EUR.


Projectmanager HvA-web / internet
Hogeschool van Amsterdam screenshot website

Hogeschool van Amsterdam
januari 2013 – juli 2015 
Projectmanager vernieuwing internetsite HvA.nl in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam. Activiteiten: projectmanagement, strategie, persona’s, functioneel ontwerp, interactieontwerp, inrichting governance en contentmanagementorganisatie, usability-onderzoek, CMS-selectie (Hippo, SharePoint), PID, ontwikkeling website (scrumteam), etc.


Projectmanager UvAweb
Website UvA screenshot

Universiteit van Amsterdam
maart 2010 – juli 2011
Projectmanager vernieuwing publieke website UvA.nl in opdracht van bureau Communicatie binnen de Universiteit van Amsterdam. Activiteiten: strategie, persona’s, interactieontwerp, inrichting governance en contentmanagementorganisatie, usability-onderzoek, CMS-selectie, etc.